Hannus&Peti családi blog

a mindennapokról, ünnepekről, örömökről, megoldandó feladatokról, - szeretettel és figyelemmel, nem túl komolyan :)

Hannus első szavai

2016.02.16. 13:57 | f_meli | Szólj hozzá!

Már régóta tervezem, hogy összeírom, miket is beszél ez a lyány, mármint azok közül, amit mi is pontosan értünk:)

Egyébként kitűnően tükrözik Hannus preferenciáit a különböző szavak megjelenési sorrendje, ám leginkább az az árulkodó, hogy a két kedvenc szava az 'oda!' és a 'késza'... A kisrendőr irányít-szervez (le se tagadhatnánk...), de van ennek előnye is: mindennek megvan a rendje, amit nemcsak betart, hanem számon is kér: az egyes játékok, kréták, előkék elhelyezése és helye...Reméljük ez még sokáig megmarad:)

Szóval jöjjenek alább a szavak, nagyjából tehát az első megjelenési idejükben csokorba szedve:

mama, papa, vau-vau, ham-ham, szia, nyem (azaz nem), késza (azaz kész van), cica, kutya, röf-röf, matrica, nani (mint nagyi) és nana (mint Kerimama), Szotyó, kaka, oda, Dó (Dóri), maci (sokszor máászi formában), tészta, szita, kuka, labda, kocka, adjál, autó, róka, gá-gá, háp-háp, nyusz (nyuszi), szöm (mint köszönöm), bubó (azaz buborék), suku (mint a vonat és mert én 34 évig azt hittem, hogy az sikukú, ezt is mondogattam neki, mire felvilágosítottak, hogy az sihuhú...bocs, Kicsi...), bocs, csúszda, fóka, óz (azaz őz), kocsi, motor, csüccs, boci, Tiszi (azaz Trixi).

ÉS akkor arról már nem is beszélek stílszerűen, hogy vannak szavak, amik aznap megtetszenek neki, de máskor nem használja, pl. olló... Ki tudja hogy működik ez?! Mindenesetre a következő tervem, hogy egy komoly "szónoklatot" rögzítek és akkor azt itt is megosztom!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hannakata.blog.hu/api/trackback/id/tr538371970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása